DESTINASJONER

Oslofjorden går langs fylkene Oslo, Østfold, Akershus, Buskerud, Vestfold og deler av Telemark. Skillet mellom Indre og Ytre Oslofjord går ved Drøbaksundet, sundet der fjorden smalner mellom Drøbak og Hurum. Oslofjorden har Norges høyeste helårs temperatur, 7,5 grader. Februar er kaldest med minus 1,3 grader, mens juli normalt har 17,2 grader.

Oscarsborg festning

Oscarsborg festning er en fantastisk spennende destinasjon midt i det smaleste av Oslofjorden, rett utenfor Drøbak. Hvis du ønsker å ta båt til Oscarsborg, så tar det ca 30 minutter med RIB fra Oslo, men vi bruker 60 minutter med en sving innom Kavringen og Steilene.
Oscarsborg festning ligger på Kaholmene i Drøbaksundet. Mest kjent er Oscarsborg for senkningen av den tyske krysseren «Blücher» den 9. april 1940. I dag er den militære virksomheten trappet ned, og festningen er åpen for sivile. Det har vært festning der i over 350 år. Det er museum, hotell og flere rastauranter på øya.
Oscarsborg har sitt eget Hotell. Oscarsborg Hotell og resort har kapasitet til ca 160 personer til overnatting og konferanse. RIB Oslo kan arrangere og tilrettelegge for både aktiviteter, alle former for båttransport og ikke minst gi deg Camp Oscarsborg følelsen. Senkveld med Thomas og Harald og Camp Oscarsborg er en flott opplevelse i Oslofjorden. Havnekroa er også en fantastisk destinasjon. For å sikre deg et bra opphold booker du tryggest gjennom oss. Vi kjenner øyene og tilbudene.

På Havnekroa møter du ekte idyll og god stemning. Maten er hjemmelaget og fiskesuppen du får her er meget bra.

Vi anbefaler RIB safari med en stopp i land på Havnekroa, gjerne med en guidet runde rundt på denne historiske øyen. På våre RIB to PUB turer er Havnekroa på Oscarsborg en av destinasjonene.

Her kan du gå i land og rusle rundt på egen hånd, men vi anbefaler på det sterkeste å leie en av de kunnskapsrike guidene som i løpet av en drøy times tid forteller om fortets historie med vekt på det dramatiske angrepet 9. april 1940 og senkingen av Blücher.

Dersom du velger båt til Oscarsborg så avsluttervi med en rundtur rundt hele borgen så du får anledning til å se det meste av stedet fra sjøen.

Skjærgårdsrestaurant Kavringen

Kavringen er en unik skjærgårdsidyll kun 10 min fra byen i RIB. I kombinasjon med sjøaktiviteter er Kavringen et perfekt sted for kurs, konferanser, mat og drikke.
Spiskammerset Selskapsmat kan tilby flotte selskapslokaler på Kavringen. En solfylt og vestvendt øy rett på utsiden av Nesoddlandet. Der er tre hus som kan brukes som selskapslokaler eller kurs og konferanse.
Det minste huset som kalles Lugaren (grått) kan det dekkes til 16 personer. I Skipperhuset (det hvite) kan det dekkes til 24 personer i spisestuen. Det er også to mindre stuer og fire grupperom i andre etasje.

Bestyrer boligen (det store grå) som er det største av husene kan det dekkes til 64 gjester.

For de store selskapene (200 gjester) benyttes seilloftet.

Vollen Fjordkro

Vollen Fjordkro er Askers beste Fjordkro. Stedet er lett tilgjengelig med stor båthavn. Man ser rett over mot Nesodden og øygruppen Steilene. Vollen Fjordkro er et naturlig stopp under RIB to Pub konseptet.
Det er 50 sitteplasser inne og 250 sitteplasser ut. Vollen Fjordkro er åpent hele året. Trenger du et møterom er det et møterom i tårnet.

Villa Malla

Villa Malla (ikke Villa Malle som noen skriver) er en flott skjærgårdsrestaurant en times tid med RIB fra Oslo. I strandkanten på Filtvet ligger Hurumhalvøya’s nyeste oase, Villa Malla! Siden åpningen sommeren 2007 har Malla blitt en yndet destinasjon for våre båtgjester. Villa Malla ligger en times tid sør fra Oslo, lett tilgjengelig fra landveien, sjøveien og fra luften.

Villa Malla er ingen restaurant i tradisjonell form. Malla har et fantastisk særpreg og tilbyr en god atmosfære samt et godt måltid fra den sjenerøse Middelhavsbuffeen. For de som ønsker det enda mer avslappet, synk tilbake i de deilige sofaene med store myke puter i overflod. Om kvelden tennes de store arabiske lyktene og det fyres i peisen. Dette skaper en ubeskrivelig atmosfære som må oppleves!

Ute finner man to store terrasser på forskjellige plan, her er alle velkommen til å finne seg et bord i solen, eller i skyggen av en palme. Villa Malla RIB-safari bookes gjennom RIB Oslo. Vi tilbyr tur – retur med lunch eller middag på Villa Malla. Du kan også velge RIB out, lunch / middag and sail-in med seilbåtene eller seilskutene. Mulighetene er mange!

Destinasjon: Villa-Malla-Oslofjorden-Filtvet

Holmsbu SPA

Holmsbu SPA ligger ca 90 minutter fra Oslo. Man bør kjøre båt minimum en av veiene for å få et perfekt opphold. RIB Oslo tilbyr for eksempel RIB begge veiene eller RIB en vei og seiling den andre veien.

Holmsbu, ved Drammensfjorden, er en liten bygd med 800 faste innbyggere. Bygda hadde status som ladested fra 1847, men er i dag mer kjent som Hurums kunstsentrum, mye grunnet sin pittoreske bebyggelse.
Vakkert plassert helt nede i fjæra mellom fjordperlene Holmsbu og Rødtangen er hotellet nærmest et eget lite samfunn der sunn livsstil og lekker design står i fokus. Eventyrlig natur og fokusert gjestfrihet kombinerer til å skape en fantasiverden av velvære – en drøy times kjøring fra Oslo.

På Quality Spa & Resort Holmsbu, der vann møter strand, møtes kropp og sjel. Blant vakre villaer og koselige sjøboder finner du stillheten og roen som pleier sansene og myker opp en øm hverdag. Med fokus på lekker design og en sunn livsstil er Quality Spa & Resort Holmsbu et moderne livsstilshotell.

Egnede aktiviteter på Holmsbu SPA kan være seiling, flåtebygging og selvfølgelig RIB safarier i skjærgården rundt hotellet.

SON SPA

Son SPA er et av fjordens nye destinasjoner. En drøy time fra Oslo ligger denne perlen på østsiden i fjorden. Hotellet har alle fasiliteter og er et bra sted for kurs og konferanse eller en deilig middag.
Son er et tettsted ved Oslofjorden i den sørlige delen av Vestby kommune i Akerhus. Det er særlig kjent for sin gamle bebyggelse fra hollendertiden, med trehus og trange smug som gir særpreg som man gjerne forbinder med byer langs kysten på sørlandet.
Son SPA ligger ganske nærme Drøbak og Oscarsborg så et besøk på Borgen kan være en bra aktivitet. Da anbefaler vi at vi henter dere enten med RIB eller seilbåter. Det er en perfekt distanse for seiling

Holmen Fjordhotell

Holmen Fjordhotel ligger flott til på vestsiden i fjorden på motsatt side av Nesoddlandet. Hotellet har en deilig brygge som er fin å besøke under en RIB safari. Våre RIB to PUB safarier avslutter ofte på Holmen. Du kan strekke litt på benene samtidig som du beskuer flotte gamle biler som er utstilt og flotte gamle båter i havnen.

Ingierstrand BAD

Ingierstrand Bad er et sjøbad I Oppegård kommunde på østsiden av Oslo. Anlegget ble tegnet av arkitektene Ole Lind Schistad og Eivind Moestue. Første byggetrinn sto ferdig i 1933. Badeanlegget bestod da av stupetårnet, omkledningspaviljongen, friluftserverignen og administrasjonsbyggningen. Andre byggetrinn sto ferdig året etter og anlegget ble supplert med restauranten og centralkiosken.
Anlegget ble bygget i funksjonalisme og var et resultat av at folk flest hadde begynt å få mer fritid.

Har du litt fritid inviterer vi deg til en super opplevelse på Ingierstrand bad. Stedet bør ankommes med RIB eller seilbåter og forlates i seilskute.

Støtvig Hotel

Støtvig Hotel ligger i tettstedet Larkollen i Rygge kommune. Hotellets plassering, i en lun bukt helt nede ved vannkanten, gjør Støtvig til et idyllisk sted med en storslagen utsikt mot ytre Oslofjord. Med vakre, store og lyse rom, og ikke minst fagfolk som setter sin ære i å ta godt vare på sine gjester er Støtvig Hotel virkelig en opplevelse for gjestene.

Støtvig Hotel ble av TripAdvisor kåret til «Årets Beste Hotell» i 2016, med begrunnelser som: «En hemmelig perle», ros for spaanlegget og ikke minst en fantastisk beliggenhet. Alle disse tingene gjør at RIB Oslo trygt kan anbefale Støtvig Hotel som destinasjon for deres neste kurs, konferanse, sommerfest eller bryllup. Ønsker man båttransport til Støtvig kan RIB Oslo ta dere ned på litt over en time. Da får gjestene en fantastisk start på oppholdet, og hvis man legger inn litt ekstra tid blir dette en reise preget av både spenning og sjarmerende historier på veien. På Støtvig Hotel kan man kombinere oppholdet med f.eks hummerfiske, seiling, RIB-safari eller annen vannsport.  

Fredrikstad / Quality Hotell Fredrikstad

Fredrikstad kan både by på en flott by og en flott skjærgård. Midt i sentrum ligger også det nye og flotte Quality Hotell Fredrikstad. Skal du besøke Fredrikstad er det like naturlig å velge Quality Hotell Fredrikstad som det er å dra på båttur. Vi arrangerer turer ut fra Fredrikstad i skjærgården. Skal du til eller fra Oslo anbefaler vi på det sterkeste å bruke sjøveien minimum den ene veien.
Fredrikstad ligger et par timer fra Oslo med RIB. Ønsker du å seile må du sette av dagen eller kvelden.

Fredrikstad og Hvaler hører på en måte sammen. Er du først på besøk hos den ene, tar du like gjerne turen innom den andre. De to nabokommunene øst i Norge er tett knyttet til hverandre, og enten du befinner deg i byen eller på svabergene er den andre like ved.

Fredrikstad er Nordens best bevarte festningsby.

Den gamle bydelen ved Glommas utløp har blitt kalt en godt bevart hemmelighet. Likevel er det et av Norges mest besøkte turistmål og antakelig det folk flest forbinder med Fredrikstad, sammen med skjærgård og sommerlige aktiviteter.

Gamlebyen kan også smykke seg med tittelen Nordens best bevarte festningsby med hovedsakelig 1700-talls bygninger, og festningsverk med voller, vanngraver og vollporter fra 1600-tallet. Sentralt i Gamlebyen finner du Kongens torv med Fredrikstads grunnlegger Fredrik 2. plassert på sokkel med blikket rettet vestover. Arkitektonisk er Gamlebyen en blanding av stilarter med størstedelen av bebyggelsen i empire. Flere store bybranner har ført til utjevning av trehusbebyggelse, men selv med myndighetenes pålegg om å bygge i mur, har innbyggerne av økonomiske hensyn valgt tre som bygningsmateriale.

Hukodden

Hukodden strandrestaurant med flott utsikt over indre Oslofjord.
Nærmere havet kommer du ikke på land. Enestående panorama over Oslofjorden. En Flott båttur kan toppes med et velsmakende måltid på terrassen 10 min rett utenfor sentrum av Oslo. Inne – og uteservering med et anslag av kontinentet.

Antall sitteplasser: 72 og 25
Antall sitteplasser ute: 200

Færder Fyr

Hovedfyret ytterst i Oslofjorden heter Færder. Det store fyret ligger på øya kaldt Lille-Færder. En tur ut på det store fyret er virkelig verdt turen, og deler av året kan man føle elementene som råder ute ved Færder fyr. Trygt plassert i svært stabile RIB-båter med lun påkledning får man en svært eksotisk opplevelse som gir varige minner.
Det har gått lang tid, mer enn 300 år siden Jakob Wølner ved Kongebrev datert 12. Desember 1696 fikk tillatelse til «at et fyr på egen bekostning at lade innrette». Fyret på toppen av Store-Færder ble første gang tent våren 1697 og brant siden hver natt i 160 år. Deretter ble fyrtjenesten flyttet til Lille-Færder i 1857, hvor det 43 meter høye støpejernstårnet siden har ledet sjøfarende trygt forbi denne havstrekningen.

RIB out & sail in konseptet passer perfekt til og fra Færder. RIB fra Oslo ut til Færder tar et par timer. Seilingen tilbake tar fra 8 timer. Ønsker dere en lengre tur anbefaler vi at seilingen går videre ut på havet og mot Danmark eller Sverige.

Mitt eget Færder Race

Færder Race er turen til Norges mest kjente fyrlykt.
Med utgangspunkt i Oslo, Øst- eller Vestfoldkysten svever vi sydover over vannflaten. Om forholdende tilsier det kan det bli en luftig tur. Bølgene ved Færder kan bli store. Vel fremme går vi i land og nyter en pause.