RIB Oslo

FAQ

Hvordan ser en typisk RIB-tur med RIB Oslo ut?

Med utgangspunkt i en av våre mest populære opplevelser, “Kanontur til Oscarsborg”, så kan programmet se ut som dette (klokkeslettene er kun for illustrasjon):

13.00 Oppmøte og sikkerhetsbrief, så avreise og RIB-safari utover fjorden
14.00 Ankomst på Oscarsborg, vi går i land og opp til de store kanonene
14.30 Turen går videre opp mot Oslo igjen
15.00 Vi møter Color Line som er på vei utover fjorden, flotte bølger!
15.30 Ankomst Tjuvholmen, takk for oppdraget!

Blir man våt på RIB-tur?

RIB er ikke en våt aktivitet i utgangspunktet, med mindre det er sterk vind som kan føre til noe sjøsprøyt. Regner det så er det av naturlige grunner ikke så lett å holde dere helt tørre, men da får alle på seg flytedresser som holder mesteparten av regnet ute.

Hva trenger gjestene å ha med av utstyr?

Kle dere etter været, og gjerne hakket varmere klær enn det dere normalt ville valgt. Høye hæler er ikke så heldig i RIB, flate fritidssko egner seg best.

Vi stiller med flytedresser som gir en viss varme vinter, vår og høst. Ved regn stiller vi med dresser også i sommermånedene. I tillegg får alle gjestene utlevert:

Redningsvester (hybridvester som blåser seg opp i kontakt med vann)
Goggles/vindbriler (bruk gjerne også egne solbriller)
Pelsluer og Hestra-votter for de som har booket “vinterpakka”

Hybridvest

Fast flyteelement og oppblåsbar supplerende vest.

Hybridvest

Fast flyteelement og oppblåsbar supplerende vest.

Hvor lang tid i forveien bør man booke en RIB-tur?

Våre opplevelser skiller seg ut i fjorden, og det er derfor svært mange som ønsker en tur med RIB Oslo. Av den grunn vil det være lurt å legge inn en booking i god tid for at vi skal ha mulighet til å sikre dere kapasitet på RIB og piloter. De mest attraktive dagene i høysesongen (mai-oktober) kan være fullbooket flere måneder i forveien, og vi praktiserer prinsippet “førstemann til mølla”.

Egner RIB Oslo seg for utdrikningslag?

Definitivt! Det som er så fint med en RIB-tur er at hele utdrikningslaget får gleden av å være med på aktiviteten, ikke bare stakkaren som skal gifte seg. Vi ønsker ikke å ha med oss synlig berusede gjester ombord, og det er kjedelig å måtte vinke avgårde resten av utdrikningslaget fra brygga. Dette er grunnen til at vi anbefaler utdrikningslag å legge denne aktiviteten litt tidlig på dagen, før alkoholen går inn og vettet går ut! I de fleste tilfeller så bør et glass eller to i forkant gå greit, men dette er jo ganske individuelt.

Snakker dere engelsk?

Yes, we do! Riktignok litt preget av Thor Heyerdal-engelsk til tider, men like fullt forståelig 🙂

Kan man kjøre RIB om vinteren?

Absolutt! Vinteren er en av våre topp fire årstider på fjorden, faktisk. Deilig crisp luft, krystallklart vann og nydelig vinterdrakt. Det er bra ting det!

Kan vi ha med bagasje?

Det går fint, men pakk gjerne lett og sett igjen Amerikakofferten hjemme. Vi har med oss vanntette bagger som vi samler bagasjen i, men det er supert om du pakker i sekk eller bag som tåler noen dråper hvis du har. For store grupper som skal ende opp på et sted utenfor Oslo så vil vi anbefale å sette opp en egen bil som frakter dette på land. Det vil gjøre at vi sparer tid ved avreise og kommer oss raskere ut dit moroa er.

Kan gravide være med på RIB-tur?

Vi oppfordrer gravide til å ta kontakt med sin fastlege for å avklare dette, ettersom svangerskap kan forløpe seg veldig forskjellig fra person til person.

Er det ok å være litt skeiv i skøytene på RIB-tur?

Kort og godt, NEI! Vi ønsker ikke å ha med oss synlig berusede gjester ombord, og det er kjedelig å måtte vinke avgårde resten av gruppen fra brygga. Dette er grunnen til at vi anbefaler utdrikningslag å legge denne aktiviteten litt tidlig på dagen, før alkoholen går inn og vettet går ut! I de fleste tilfeller så bør et glass eller to i forkant gå greit, men dette er jo ganske individuelt.

Er det noen aldersgrense for å være med på tur med RIB Oslo?

Vi har hatt både 2-åringer og 84-åringer med oss på tur, så nei! Det skal dog legges til at vi alltid må tilpasse kjøringen etter de vi har med oss ut på tur, så det er ikke sikkert at 50 knop og hopping i bølgene bak Color Line vil være egnet for yngre barn.

Kan man være med RIB Oslo på tur hvis man har noen skavanker?

Over en viss alder så har vi alle noen stive og støle ledd, men personer med problemer i rygg, kne, nakke etc. bør ikke delta i annet enn båt som tilpasser fart og kjørestil etter dette. Det er for øvrig ganske vanlig for større grupper å dedikere én båt som tar det litt roligere enn de andre.
Vår erfaring viser for øvrig at de som er mest skeptiske til RIB i forkant av turen, er som oftest de som ønsker seg en ny tur når vi kommer inn til brygga igjen!

RIB Oslo ligger helt i tet når det gjelder sikkerhet. Dette gjør vi gjennom å ha personlig redningsutstyr til alle reisede som ligger over kravet fra Sjøfartsdirektoratet, godt innarbeidede rutiner for kontroll av utstyr, samt tydelige utarbeidede HMS-planer.

En vanlig misfortåelse er at RIB kun er for adrenalinjunkies, men det stemmer ikke. RIB passer for folk i alle kjønn og alle aldre. Før hver eneste RIB tur med RIB Oslo gjennomgår vi en sikkerhetsbrief som tar for seg de punktene som er viktige å huske på. På arrangementer med flere båter har vi alltid én eller flere båter som tilpasser farten etter de som vil ta det rolig. Vår erfaring er at de som er mest skeptiske nå de kommer ombord, er de som er mest gira når de går i land! Vi slutter aldri med å lete etter nye metoder og utstyr som bidrar til å øke sikkerheten.