Våre Destinasjoner

 

Oslofjorden går langs fylkene Oslo, Østfold, Akershus, Buskerud, Vestfold og deler av Telemark. Skillet mellom Indre og Ytre Oslofjord går ved Drøbaksundet, sundet der fjorden smalner mellom Drøbak og Hurum. Oslofjorden har Norges høyeste helårs temperatur, 7,5 grader. Februar er kaldest med minus 1,3 grader, mens juli normalt har 17,2 grader.

Oscarsborg

Oscarsborg er en fantastisk spennende destinasjon midt i det smaleste av Oslofjorden, rett utenfor Drøbak. Hit tar det ca 30 minutter med RIB fra Oslo, men vi bruker 60 minutter med en sving innom Kavringen og Steilene.
Oscarsborg festning ligger på Kaholmene i Drøbaksundet. Mest kjent er Oscarsborg for senkningen av den tyske krysseren «Blücher» den 9. april 1940. I dag er den militære virksomheten trappet ned, og festningen er åpen for sivile. Det har vært festning der i over 350 år. Det er museum, hotell, og flere rastauranter på øya.

Oscarsborg har også sitt eget Hotel. Oscarsborg Hotel og Resort har kapasitet til ca 160 personer til overnatting og konferanse. RIB Oslo kan arrangere og tilrettelegge for både aktiviteter, alle former for båttransport og ikke minst gi deg Camp Oscarsborg følelsen. Senkveld med Thomas og Harald og Camp Oscarsborg er en flott opplevelse i Oslofjorden. Havnekroa er også en fantastisk destinasjon. For å sikre deg et bra opphold booker du tryggest gjennom oss. Vi kjenner øya og tilbudene.

På Havnekora Oscarsborg møter du ekte idyll og god stemning. Stedet er drevet av vennlige Milan og er krydret med den meget positive og sjarmerende medarbeidere. Maten er hjemmelaget og fiskesuppen du får her er meget bra, for ikke snakke om kakene som også lages av kokken på stedet.

Vi anbefaler RIB safari med en stopp i land på Havnekroa, gjerne med en guidet runde rundt på denne historiske øya. På våre RIB to PUB turer er Havnekroa Oscarsborg en av destinasjonene.

Her kan du gå i land og rusle rundt på egen hånd, men vi anbefaler på det sterkeste å leie en av de kunnskapsrike guidene som i løpet av en drøy times tid forteller om fortets historie med vekt på det dramatiske angrepet 9. april 1940 og senkingen av Blücher.

Dersom du kun ønsker en rundtur med RIB ser kjører vi rundt hele øya så du får anledning til å se det meste av øya fra sjøen.

Destinasjon Oscarsborg
Destinasjon Oscarsborg
Destinasjon Oscarsborg
Destinasjon Oscarsborg
Destinasjon Oscarsborg
Destinasjon Oscarsborg