Våre Destinasjoner

 

Oslofjorden går langs fylkene Oslo, Østfold, Akershus, Buskerud, Vestfold og deler av Telemark. Skillet mellom Indre og Ytre Oslofjord går ved Drøbaksundet, sundet der fjorden smalner mellom Drøbak og Hurum. Oslofjorden har Norges høyeste helårs temperatur, 7,5 grader. Februar er kaldest med minus 1,3 grader, mens juli normalt har 17,2 grader.

Fredrikstad / Quality Hotell Fredrikstad

Fredrikstad kan både by på en flott by og en flott skjærgård. Midt i sentrum ligger også det nye og flotte Quality Hotell Fredrikstad. Skal du besøke Fredrikstad er det like naturlig å velge Quality Hotell Fredrikstad som det er å dra på båttur. Vi arrangerer turer ut fra Fredrikstad i skjærgården. Skal du til eller fra Oslo anbefaler vi på det sterkeste å bruke sjøveien minimum den ene veien.

Fredrikstad ligger et par timer fra Oslo med RIB. Ønsker du å seile må du sette av dagen eller kvelden.

Fredrikstad og Hvaler hører på en måte sammen. Er du først på besøk hos den ene, tar du like gjerne turen innom den andre. De to nabokommunene øst i Norge er tett knyttet til hverandre, og enten du befinner deg i byen eller på svabergene er den andre like ved.

Fredrikstad er Nordens best bevarte festningsby.

Den gamle bydelen ved Glommas utløp har blitt kalt en godt bevart hemmelighet. Likevel er det et av Norges mest besøkte turistmål og antakelig det folk flest forbinder med Fredrikstad, sammen med skjærgård og sommerlige aktiviteter.

Gamlebyen kan også smykke seg med tittelen Nordens best bevarte festningsby med hovedsakelig 1700-talls bygninger, og festningsverk med voller, vanngraver og vollporter fra 1600-tallet. Sentralt i Gamlebyen finner du Kongens torv med Fredrikstads grunnlegger Fredrik 2. plassert på sokkel med blikket rettet vestover. Arkitektonisk er Gamlebyen en blanding av stilarter med størstedelen av bebyggelsen i empire. Flere store bybranner har ført til utjevning av trehusbebyggelse, men selv med myndighetenes pålegg om å bygge i mur, har innbyggerne av økonomiske hensyn valgt tre som bygningsmateriale.

fredrikstad-radisson-blu-fredrikstad RIB OSLO
fredrikstad-radisson-blu-fredrikstad RIB OSLO
fredrikstad-radisson-blu-fredrikstad RIB OSLO
fredrikstad-radisson-blu-fredrikstad RIB OSLO
fredrikstad-radisson-blu-fredrikstad RIB OSLO
fredrikstad-radisson-blu-fredrikstad RIB OSLO